Skip to main content

Polityka prywatności Zasady ochrony danych i oświadczenie o ochronie danych osobowych

Spis treści

  1. Ochrona Twoich danych osobowych
  2. Gromadzenie danych
  3. Wykorzystywanie i rozpowszechnianie danych
  4. Zgoda i odwołanie
  5. Konto Klienta
  6. Newsletter
  7. Wykorzystanie Cookies
    1. Ogólne informacje na temat zastosowania Cookies
    2. Przegląd wykorzystywanych Cookies
    3. Analizy internetowe/ Google Analytics/ Google Remarketing/ AdWords/Doubleclick by Google/ Kissmetrics
    4. Plugins mediów społecznościowych
    5. Mouseflow
    6. Retargeting przez AdRoll
    7. Pomiar konwersji i monitorowanie zachowań użytkowników Pixel Facebook
  8. Twoje prawa, Informacja

1. Ochrona Twoich danych osobowych

Dziękujemy za zainteresowanie naszą stroną internetową i naszą ofertą. Bardzo poważnie i odpowiedzialnie traktujemy ochronę Twoich danych osobowych podczas odwiedzania naszej witryny. Dbamy o tę kwestię zwłaszcza w odniesieniu do gromadzenia, przesyłania, przetwarzania i wykorzystywania Twoich danych osobowych w trakcie korzystania z naszej strony internetowej.

2. Gromadzenie danych

Gromadzimy dane w trakcie odwiedzin na naszej stronie, jak również podczas nawiązywania, zawierania, przetwarzania i anulowania umowy.

Twoja wizyta na naszej stronie internetowej zostanie zapisana. Zasadniczo rejestracja obejmuje adres IP Twojego urządzenia, aktualną datę i godzinę rodzaj przeglądarki, system operacyjny, a także przeglądane strony i podstrony. Personalna identyfikacja użytkownika nie jest zazwyczaj możliwa, nie jest również zamierzona.

3. Wykorzystywanie i rozpowszechnianie danych

Zgromadzone przez nas dane osobowe, które podajesz nam np. przy składaniu zamówienia bądź wysyłając maila (czyli Twoje imię, nazwisko, Twój adres lub adres mailowy), wykorzystujemy wyłącznie na potrzeby korespondencji i tylko w celu, dla którego je udostępniłeś. Przekazujemy Twoje dane osobom trzecim tylko w przypadku, gdy jest to absolutnie niezbędne do wypełnienia zobowiązań wynikających z umowy.

W celu przetworzenia płatności, przekazujemy dane dotyczące płatności do banku, odpowiedzialnego za płatność.
Zapewniamy, że nie przekazujemy Twoich danych osobowych osobom trzecim, z wyjątkiem sytuacji, gdy jesteśmy do tego zobowiązani prawnie lub na podstawie Twojej uprzedniej zgody. W zakresie przeprowadzania i realizacji procesów przetwarzania wykorzystujemy usługi zewnętrzne, a wynikające z tych relacji stosunki umowne podlegają przepisom rozporządzenia o ochronie danych (DSGVO) oraz federalnej ustawy o ochronie danych osobowych (BDSG).

4. Zgoda i odwołanie

Jeśli podałeś nam dane osobowe, masz prawo w każdej chwili żądać ich usunięcia. Wykasujemy Twoje dane osobowe, o ile nie pojawi się konflikt prawny, dotyczący okresu ich przechowywania.

Jeśli wyraziłeś zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych w określonych celach, np. do otrzymywania newslettera itp., w dowolnym momencie możesz ją odwołać. Zaprzestaniemy wtedy wykorzystywania Twoich danych osobowych.

Okres przechowywania danych: Przekazane nam za pośrednictwem strony internetowej dane osobowe będą przechowywane do momentu wypełnienia czynności, dla której zostały powierzone. Okresy przechowywania informacji muszą być przestrzegane również dla celów handlowych i podatkowych. Okres przechowywania niektórych danych może wynosić do 10 lat.

5. Konto Klienta

Otworzenie konta Klienta równa się zgodzie na przechowywanie podstawowych danych, takich jak imię i nazwisko, adres, adres mailowy, jak również danych bankowych i danych logowania (nazwa użytkownika, hasło) oraz adres IP.

6. Newsletter

Rejestrując się do newslettera, Twoje imię, nazwisko i adres e-mail zostaną wykorzystane za Twoją zgodą do naszych celów reklamowych. Rejestracja do newslettera odbywa się poprzez podwójną procedurę opt-in, aby zapewnić dokumentację Twojej zgody na otrzymywanie biuletynu.

Biuletyn jest wysyłany przez usługodawcę.
Adresy e-mail naszych odbiorców biuletów, a także ich dalsze dane opisane w kontekście uwag dotyczących biuletynu, są przechowywane na serwerach usługodawcy w Niemczech. Usługodawca wykorzystuje te informacje do wysyłania i oceny biuletynu w naszym imieniu. Zgoda na otrzymywanie biuletynu przez e-mail może zostać w dowolnym momencie odwołana. W każdym biuletynie znajdziesz link, za pomocą którego możesz zrezygnować z subskrypcji.
 

Ankiety i analizy statystyczne

Biuletyny zawierają tzw. „web-beacon”, czyli plik, który jest pobierany z serwera usługodawcy po otwarciu biuletynu. W ramach tego wyszukiwania najpierw gromadzone są informacje techniczne, takie jak informacje o przeglądarce i systemie, a także adres IP i czas wyszukiwania. Informacje te są wykorzystywane do poprawy usług w oparciu o dane techniczne lub grupy docelowe i ich zachowanie w oparciu o lokalizacje pobierania, które można określić za pomocą adresu IP lub czasy dostępu.

Analizy statystyczne obejmują również ustalenie, czy biuletyny są otwierane, kiedy są otwierane i w które linki klikają użytkownicy. Ze względów technicznych informacje te można przypisać do poszczególnych odbiorców biuletynów. Jednak ani my, ani usługodawca, nie staramy się obserwować konkretnych użytkowników. Oceny służą nam znacznie bardziej do rozpoznania zwyczajów naszych użytkowników i do dostosowania ich zawartości do nich lub do wysyłania różnego rodzaju treści zgodnie z zainteresowaniami naszych użytkowników.

7. Wykorzystanie Cookies

Korzystanie z naszej oferty wymaga użycia plików cookie. Sprawdź, czy aktywowałeś pliki cookie w ustawieniach swojej przeglądarki.

a) Ogólne informacje na temat zastosowania Cookies

Cookies to niewielkie pliki tekstowe, które umożliwiają gromadzenie na urządzeniu użytkownika konkretnych, powiązanych z nim, a zebranych w trakcie korzystania przez niego ze strony internetowej, informacji.

Korzystamy z dwóch rodzajów cookies. Cookies to małe pliki, które zazwyczaj składają się z sekwencji tekstowej i liczbowej, tworzących unikalny identyfikator. Plik cookie klienta wysyłany jest do Twojej przeglądarki po to, by nasz system mógł zapamiętać Twoje wyszukiwania i śledzić strony odwiedzane w naszej witrynie, jak również usługi, z których korzystasz. Plik cookie serwera jest z kolei instalowany w naszym systemie – wykrywa Twoje ponowne odwiedziny w naszej witrynie. Informacje uzyskane dzięki cookies pomagają nam sprawniej zarządzać witryną i zapewnić maksymalne dopasowanie usług do potrzeb klienta, a także łatwiejsze korzystanie ze strony. Wyciągamy wnioski ze zgromadzonych danych, zachowując pełną anonimowość.

Możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki w taki sposób, by była ona powiadamiana o otrzymywaniu plików cookie bądź o niemożności ich otrzymywania. W takim wypadku istnieje jednak możliwość, że odwiedzając naszą stronę, nie będziesz mógł w pełni korzystać z jej funkcjonalności.

Pliki cookie umożliwiają nam w szczególności określenie częstotliwości odwiedzania i liczby użytkowników na stronie, analizę zachowania związanego z korzystaniem ze strony, jak również uatrakcyjnienie oferty, by była bardziej przyjazna dla klienta. Cookies są przechowywane do momentu zakończenia sesji przeglądarki i mogą być przywołane przy ponownym wejściu na stronę. Jeśli sobie tego nie życzysz, prosimy o zmianę ustawień przeglądarki internetowej tak, by nie akceptowała przyjmowania plików cookie. Cookies przechowują Twój identyfikator Klienta, by w razie potrzeby rozpoznać odwiedziny zarejestrowanego użytkownika w witrynie.

b) Przegląd wykorzystywanych Cookies:

 

Pliki cookies stron trzecich / PixelSzczegóły
Google Analytics incl. Data Collection for Advertising Features (Remarketing and Advertising Reporting Features)Brak zastosowania identyfikatora użytkownika
W tym AdWords, Search Console i Tag Manager Linking
Z anonimizacją IP
https://policies.google.com/privacy/update?hl=pl
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Google Tag Manager
Kissmetrics Analyticshttps://signin.kissmetrics.com/privacy/
Mouseflowhttps://mouseflow.com/gdpr/
AB Tastyhttps://www.abtasty.com/gdpr-compliance/
Unbounce Conversion PixelTylko na Thank You Pages, by zmierzyć pomyślną rejestrację
IBM Watson Campaign (Silverpop)Pomiar całościowej aktywności mailowej poszczególnych kontaktów
Dodatek o przetwarzaniu danych:
https://www-05.ibm.com/support/operations/zz/en/dpa.html
Google AdWords Conversion TrackingTylko na Thank You Pages do pomiaru pomyślnych rejestracji lub doładowania konta (w tym kwota)
Google AdWords(Odbiorcy, Doubleclick, Remarketing dynamiczny, Remarketing list użytkowników)
Facebook Pixel inkl. Facebook Custom AudiencesWyłączając zaawansowane porównanie/ Custom Audiences from File (nie wczytujemy żadnych danych osobowych Klienta z Facebooka)
LinkedIn Analytics
LinkedIn Ads
Wyłączając zaawansowane porównanie (nie wczytujemy żadnych danych osobowych Klienta z LinkedIn)
AdRollWyłączając zaawansowane porównanie (nie wczytujemy żadnych danych osobowych Klienta z AdRoll)
OutbrainTylko na Thank You Pages do pomiaru pomyślnej rejestracji
YouTubeFilmy Youtube wczytywane są w iFrame

c) Analizy internetowe/ Google Analytics/ Google Remarketing/ AdWords/Doubleclick by Google/ Kissmetrics

Ta strona internetowa korzysta z Google Analytics i Google Remarketing, dostarczanych przez Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (“Google”).

Google Analytics i Google Remarketing używają tzw. „Cookies“, plików tekstowych gromadzonych na Twoim komputerze i umożliwiających analizę korzystania z witryny internetowej. Uzyskane dzięki zastosowaniu plików cookie informacje na temat korzystania z tej witryny (w tym Twój adres IP), będą przesyłane i przechowywane na serwerze firmy Google w Stanach Zjednoczonych. Google będzie korzystać ze zgromadzonych informacji w celu oceny Twojego korzystania z witryny, sporządzenia raportów na temat aktywności na stronie dla operatora witryny oraz do świadczenia innych, związanych z użytkowaniem witryny i sieci internetowej usług.

Google przekaże te informacje stronom trzecim jedynie w sytuacji, gdy będzie to wymagane przez prawo lub jeżeli strony trzecie przetwarzają te dane z polecenia Google. Google w żadnym wypadku nie powiąże Twojego adresu IP z innymi danymi Google. Instalacji plików cookie możesz zapobiec poprzez odpowiednie ustawienie oprogramowania przeglądarki; należy pamiętać, że w takim wypadku korzystanie z pełnej funkcjonalności witryny nie zawsze będzie możliwe. Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na przetwarzanie przez Google przypisanych Tobie informacji w wyżej określony sposób i w wyżej określonym celu.
Możesz odwołać zgodę na gromadzenie danych w dowolnym momencie za pomocą dodatku do przeglądarki, blokującego Google Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=pl.
Należy pamiętać, że ta strona internetowa używa Google Analytics z rozszerzeniem „_anonymizeIp()“. W związku z tym adresy IP zostaną zapisane wyłącznie w formie anonimowej, wykluczone jest bezpośrednie odniesienie osobiste zgromadzonych danych do osób fizycznych.

Korzystanie z Google Remarketing pozwala stronom trzecim, łącznie z Google, wyświetlać reklamy ze stron internetowych. Strony trzecie, w tym Google, wykorzystują zgromadzone pliki cookie do ukazywania reklam na podstawie Twoich poprzednich wizyt w danej witrynie. Ponadto, korzystamy z Google Analytics do oceny danych z Google AdWords i plików cookie DoubleClick do celów statystycznych, a także do wyświetlania wartościowych z punktu widzenia użytkownika reklam.
Jeżeli sobie tego nie życzysz, możesz dezaktywować tę opcję za pomocą Menedżera preferencji reklam https://adssettings.google.com/authenticated. Możesz również wyłączyć pliki cookie DoubleClick na stronie Digital Advertising Alliance pod następującym linkiem http://optout.aboutads.info/?c=2#!/.

Doubleclick by Google przydziela Twojej przeglądarce pseudonim identyfikacyjny (ID). Dzięki temu możliwe będzie sprawdzenie, jakie reklamy wyświetliły się w Twojej przeglądarce, a jakie zostały przez Ciebie uruchomione. Pliki cookie nie zawierają żadnych danych osobowych. Wykorzystanie plików cookie DoubleClick umożliwia firmie Google i jej stronom partnerskim wyłącznie wyświetlanie reklam na podstawie poprzednich wizyt (w naszej bądź innej witrynie) lub usług, z których korzystałeś w sieci. Informacje generowane przez pliki cookie są przekazywane przez Google do analizy na serwer w Stanach Zjednoczonych i tam przechowywane.

Również AdWords przechowuje pliki cookie na Twoim urządzeniu. Plik cookie jest ustanawiany, gdy użytkownik kliknie w reklamę wyświetlaną przez Google. Nie służy on do identyfikacji osobistej. Gdy użytkownik odwiedza poszczególne strony oferty, Google i reklamodawca mogą dowiedzieć się, czy został on poprowadzony do danej strony poprzez odpowiednie wskazanie. Każdy Klient Google AdWords otrzymuje inne cookies, dlatego też nie można wyciągnąć wniosków na temat zachowania konkretnego użytkownika w witrynie klienta AdWords. Zgromadzone przy pomocy owych plików cookie informacje służą do celów statystycznych. Klienci AdWords w żadnym momencie nie otrzymują informacji umożliwiających personalną identyfikację użytkownika.
Szczegółowe informacje na temat warunków użytkowania i polityki prywatności znajdziesz tutaj: https://www.google.com/analytics/terms/pl.html lub tu https://policies.google.com/?hl=pl .

Ta strona internetowa korzysta z usługi analizy danych Kissmetrics dostarczanej przez Space Pencil Inc. (407 Morning Lane Redwood City, CA 94065). Kissmetrics-Tracking używa wyłącznie własnych plików cookie. Możesz je usunąć, kasując pliki cookie swojej przeglądarki. Jeżeli chcesz zatrzymać śledzenie przez Kissmetrics całkowicie, aktywuj w swojej przeglądarce funkcję Do-Not-Track – Kissmetrics nie będzie już gromadził w niej informacji.

Możesz również zrezygnować ze śledzenia przez Kissmetrics na stronie https://signin.kissmetrics.com/privacy/ poprzez dodatek opt-out. Zwróć uwagę, że musisz powtórzyć tę procedurę, jeżeli korzystasz z różnych urządzeń. Należy wówczas usunąć wszystkie cookies lub skorzystać z innej przeglądarki.

d) Plugins mediów społecznościowych

Na niektórych spośród naszych stron internetowych używamy przycisków Facebooka, Twittera, Google+ oraz różnych wtyczek mediów społecznościowych. O poszczególnych wtyczkach social media informujemy, co następuje:
 

i) Plugin Facebooka

Na naszych stronach internetowych wykorzystujemy Plugin „Facebook-Button“ firmy Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (Facebook). Używając go, możesz poinformować znajomych, czy podoba Ci się nasza witryna. Możesz również polecić lub udostępnić daną treść. Wtyczkę rozpoznasz po logo Facebooka lub przycisku „Lubię to“. Dane osobowe mogą być przeniesione przez tę wtyczkę do Facebooka, jeśli jesteś tam zalogowany.

Przy wizycie na naszej stronie internetowej, dane są przesyłane do Facebooka w takim stopniu, jakbyś sam odwiedzał ów portal. Są przekazywane również w sytuacji, gdy nie jesteś zarejestrowanym użytkownikiem Facebooka i nie klikniesz znajdującego się na naszej stronie odnośnika. W takim wypadku Facebook nie ma jednak możliwości, by bezpośrednio przypisać osobiste odniesienie, np. do Twojego adresu IP; byłoby to możliwe tylko dzięki informacjom od Twojego dostawcy internetu.

W konkretnych przypadkach zostaną przekazane następujące informacje:
 

  • adres IP,
  • Twój identyfikator użytkownika, jeżeli jesteś zarejestrowany i zalogowany na Facebooku,
  • data i godzina odwiedzin,
  • używana przez Ciebie wersja przeglądarki, system operacyjny i rozdzielczość ekranu,
  • pochodzenie odwiedzającego (referer), jeżeli trafił on na stronę poprzez link odsyłający,
  • zainstalowane wtyczki typu Flash lub Adobe Reader,
  • adres URL naszej strony ze zintegrowaną wtyczką.

 
Jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem Facebooka, dodatkowe regulacje dotyczące ochrony danych osobowych znajdziesz pod linkiem: https://www.facebook.com/privacy/explanation. Informacje o celowości zastosowania przekazywanych danych znajdują się również w niniejszej Polityce prywatności.
 

ii) Twitter

Poprzez Plugin „Twitter“, usługę mikroblogowania od amerykańskiego przedsiębiorstwa Twitter, Inc. (795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107), Twoja przeglądarka nawiązuje bezpośrednie połączenie z serwerami Twittera i wczytuje przycisk z tej witryny. W związku z tym Twitter otrzymuje informacje o odwiedzinach konkretnej strony internetowej. Nawet jeśli nie jesteś zalogowany, Twitter w razie potrzeby może pobierać i gromadzić dane użytkowania. Warunkiem jest aktywacja przycisku Twitter poprzez kliknięcie go na jednej z naszych stron internetowych. W dalszej kolejności, poprzez otwarte okno dialogowe Twittera, możesz stworzyć tweeta, a następnie przesłać go do portalu. Informacje te zostaną wyświetlone w Twoim profilu użytkownika Twittera. Więcej informacji na temat pobierania, analizy i przetwarzania Twoich danych przez Twittera, jak również przysługujących Ci w związku z tym praw, znajdziesz w Polityce prywatności Twittera: https://twitter.com/privacy?lang=pl.
 

iii) Google Plus

Na naszych stronach internetowych korzystamy z Plug-In „+1-Button“ der Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (“Google”). Pluginy te są oznaczone logo Google+ lub dodatkiem „+1“.

Przy wywołaniu strony, na której znajduje się ów plugin, Google otrzymuje informację o adresie wywoływanej strony. Jeżeli w danym momencie zalogowany jesteś w serwisie Google+, Google może powiązać wizytę z Twoim kontem Google+. Przekazanie danych odbywa się bez interakcji z wtyczką. Transmisji można uniknąć wyłącznie poprzez uprzednie wylogowanie się z Google+ przed wywołaniem danej strony. Poprzez interakcję z wtyczką (zwłaszcza kliknięcie przycisku +1), informacja o tej aktywności jest przekazywana bezpośrednio do Google i przezeń przechowywana. Tego typu przekazywania danych możesz uniknąć, jeśli wylogujesz się z Google+ przed inicjowaniem dalszych interakcji.

Wtyczki Google+ zostały zaprojektowane w taki sposób, by umożliwić użytkownikom publikowanie informacji na całym świecie i otrzymywanie spersonalizowanych treści od Google i stron partnerskich. Prócz informacji o odwiedzonych stronach i oznaczeniach przyciskiem „+1“, Google magazynuje również dane o stronach wyświetlanych po kliknięciu „+1“. Tego typu interakcje mogą być wyświetlane, wraz z nazwą konta Google+ i zdjęciem profilowym, w usługach Google (np. w wynikach wyszukiwania, w profilu Google, w innych witrynach i reklamach).

Szczegółowe informacje na temat celu i zakresu zbierania danych przy pomocy przycisku +1 oraz dalszego przetwarzania i wykorzystywania informacji przez Google, jak również wynikających z tego Twoich praw do ochrony prywatności, znajdziesz w Polityce prywatności przycisku +1 firmy Google: https://developers.google.com/+/web/buttons-policy. Dane będą przetwarzane zgodnie z ogólną Polityką prywatności Google. Więcej informacji znajdziesz pod następującym linkiem: https://policies.google.com/privacy?hl=pl.
 

iv) LinkedIn Plugins

Na naszej stronie internetowej korzystamy z wtyczek LinkedIn Corporation(„LinkedIn“), 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA. Wtyczki oznaczone są logo LinkedIn lub przyciskiem udostępniania („Poleć“).

Jeżeli połączysz się z LinkedIn poprzez naszą stronę, portal ów przechwyci informacje z urządzeń i sieci internetowych.
Już po wywołaniu naszej witryny Twoja przeglądarka nawiązuje bezpośrednie połączenie z serwerami LinkedIn. LinkedIn automatycznie otrzymuje adres URL strony, z której zostałeś przekierowany lub adres URL strony, na którą serwis Cię wysyła. LinkedIn otrzymuje przy tym adres IP Twojego komputera lub serwera proxy, poprzez który łączysz się z internetem, jak również informacje o systemie operacyjnym Twojego komputera, używanej przez Ciebie przeglądarce, Twoim urządzeniu mobilnym (w tym dostępnych poprzez system operacyjny Twojego urządzenia mobilnego identyfikatorach urządzeń mobilnych), systemie operacyjnym Twojego urządzenia mobinego (jeśli masz dostęp do LinkedIn poprzez urządzenie mobilne), a także o Twoim dostawcy internetu lub operatorze telefonii komórkowej. LinkedIn może również otrzymywać informacje o lokalizacji.

Jeśli w trakcie wizyty w naszej witrynie jesteś zalogowany na swoim profilu LinkedIn i udostępniasz treść naszej strony na tym portalu, LinkedIn przypisuje aktywność na stronie Twojemu kontu użytkownika. Aktualne informacje na temat ochrony danych osobowych w LinkedIn, a w szczególności wskazówki dotyczące Twoich praw i opcji ustawień, znajdziesz pod następującym linkiem: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy.

e) Mouseflow

Ta strona internetowa korzysta z Mouseflow, narzędzia analizy internetowej firmy Mouseflow ApS, Flaesketorvet 68, 1711 Kopenhagen, Dänemark, do zapisywania losowo wybranych poszczególnych wizyt (tylko z anonimowym adresem IP). Mouseflow tworzy swoiste sprawozdanie ruchów kursora i kliknięć z zamiarem utworzenia próby losowej na podstawie indywidualnych wizyt – w celu opracowania potencjalnych ulepszeń dla witryny. Informacje nie są personalne i nie będą nigdzie przekazywane. Jeżeli nie życzysz sobie tego rodzaju rejestrowania Twoich odwiedzin w witrynie, możesz wyłączyć je na wszystkich stronach z wbudowanym Mouseflow, pod następującym linkiem: https://mouseflow.com/opt-out/.

f) Retargeting przez AdRoll

Ta strona internetowa korzysta z AdRoll, oprogramowania dla sieci WWW i Facebooka, tzw. Retargeting Software od usługodawcy Semantic Sugar Inc. (dba AdRoll), 972 Mission Street, San Francisco, CA 94103, USA (europejska siedziba: AdRoll EMEA, Level 6; 1, Burlington Plaza Burlington Road; Dublin 4, Ireland). Podczas wizyty w tej witrynie, Twoja przeglądarka otrzymuje pliki cookie i Smart Pixel, umożliwiające usługodawcy AdRoll określenie Twoich zainteresowań, a także wyświetlanie dopasowanych reklam naszych produktów w trakcie Twoich odwiedzin na Facebooku. By dowiedzieć się więcej na temat gromadzenia danych przez AdRoll, zapoznaj się z polityką prywatności usługi (http://www.adroll.com/about/privacy). AdRoll nie gromadzi danych osobowych, a adresy IP przechowuje w formie anonimowej. Nie jest możliwe wyciągnięcie wniosków na temat Twojego konta na Facebooku, jak również powiązanie z profilem użytkownika. Pliki cookie możesz usunąć w ustawieniach Twojej przeglądarki. Aby dowiedzieć się więcej na temat osadzania cookies przez opt-out, zapoznaj się ze stronami: „Interest Based Advertising Policies“, „NAI opt out tool“ lub „opt out via the DAA“.

g) Pomiar konwersji i monitorowanie zachowań użytkowników Pixel Facebook

Za Twoją zgodą, którą wyraziłeś w następujący sposób:
„Zgadzam się na wykorzystanie piksela monitorowania zachowań użytkowników od Facebooka“
osadzamy w naszej witrynie piksel monitorowania zachowań użytkowników, dostarczany przez

Facebook Inc.
1601 S. California Ave,
Palo Alto, CA 94304, USA
(“Facebook”)

Zachowanie użytkowników można śledzić, gdy po kliknięciu w reklamę na portalu Facebook zostają przekierowani na stronę reklamodawcy. Tego typu monitorowanie wykonuje się do celów statystycznych i badań rynku. Pomaga ono również w optymalizacji kolejnych działań reklamowych.

Przechowywane dane są dla nas anonimowe, nie dostarczają nam żadnych wniosków dotyczących tożsamości użytkowników. Jednakże są one gromadzone i przetwarzane przez Facebooka, dlatego też możliwe jest połączenie z odpowiednim profilem użytkownika, a Facebook może wykorzystać te informacje do własnych celów reklamowych, zgodnie z zasadami wykorzystania danych Facebooka: https://www.facebook.com/about/privacy/. Możesz zmienić ustawienia wyświetlania reklam Facebooka i jego stron partnerskich. Do tych celów mogą być przechowywane na Twoim komputerze odrębne cookies.

Zgodę na użycie piksela monitorowania zachowań użytkowników mogą wyrazić jedynie osoby, które ukończyły 13. rok życia. Jeśli nie ukończyłeś trzynastu lat, poproś opiekunów o pozwolenie.
Jeżeli natomiast chcesz wycofać swoją zgodę, odwiedź stronę: http://www.youronlinechoices.eu/.

8. Twoje prawa, Informacja

Jeżeli chcesz odwołać zgodę na gromadzenie Twoich danych osobowych bądź straciły one na aktualności, na podstawie odpowiedniej dyspozycji rozpoczniemy usuwanie lub blokowanie Twoich danych, a jeśli to konieczne, wprowadzimy niezbędną korektę (o ile będzie to zgodne z obowiązującym prawem). W dowolnym momencie, na życzenie otrzymasz bezpłatne informacje na temat wszystkich gromadzonych na Twój temat danych.

W przypadku pytań dotyczących pobierania, przetwarzania czy wykorzystywania Twoich danych osobowych, a także w celu uzyskania informacji, wprowadzenia poprawek, usunięcia czy zablokowania danych, prosimy o kontakt telefoniczny pod numerem +48 61 8800552 lub mailowy na adres autor@textbroker.pl.

DATA PROTECTION OFFICER

Sario Marketing GmbH

Data Protection Officer
Grosse Bleiche 46
55118 Mainz
Niemcy

E-Mail: privacy@textbroker.eu
Tel.: +49 (0) 6131 32 720 – 0
Fax: +49 (0) 6131 32 720 – 84