Skip to main content

Polityka prywatności Zasady ochrony danych i oświadczenie o ochronie danych osobowych

Spis treści

  1. Ochrona Twoich danych osobowych
  2. Gromadzenie danych
  3. Wykorzystywanie i rozpowszechnianie danych
  4. Zgoda i odwołanie
  5. Konto Klienta
  6. Nawiązanie kontaktu
  7. Newsletter
  8. Wykorzystanie Cookies
    1. Ogólne informacje na temat zastosowania Cookies
    2. Przegląd wykorzystywanych Cookies
    3. Analizy internetowe/ Google Analytics/ Google Remarketing/ Ads/Doubleclick by Google
    4. Google reCAPTCHA
    5. Google Tag Manager
    6. Reklamy Bing Ads
    7. Kissmetrics
    8. Unbounce
    9. Plugin mediów społecznościowych
    10. Mouseflow
    11. Retargeting przez AdRoll
    12. Pomiar konwersji i monitorowanie zachowań użytkowników Pixel Facebook
  9. Twoje prawa, Informacja
  10. DATA PROTECTION OFFICER

1. Ochrona Twoich danych osobowych

Dziękujemy za zainteresowanie naszą stroną internetową i naszą ofertą. Bardzo poważnie i odpowiedzialnie traktujemy ochronę Twoich danych osobowych podczas odwiedzania naszej witryny. Dbamy o tę kwestię zwłaszcza w odniesieniu do gromadzenia, przesyłania, przetwarzania i wykorzystywania Twoich danych osobowych w trakcie korzystania z naszej strony internetowej.

Zastrzegamy sobie prawo do zmiany lub dostosowania niniejszego oświadczenia o ochronie prywatności. Zawsze obowiązuje najnowsza wersja.
W związku z tym zalecamy regularne sprawdzanie tego oświadczenia.

2. Gromadzenie danych

Gromadzimy dane w trakcie odwiedzin na naszej stronie, jak również podczas nawiązywania, zawierania, przetwarzania i anulowania umowy.

Twoja wizyta na naszej stronie internetowej zostanie zapisana. Zasadniczo rejestracja obejmuje adres IP Twojego urządzenia, aktualną datę i godzinę rodzaj przeglądarki, system operacyjny, a także przeglądane strony i podstrony. Personalna identyfikacja użytkownika nie jest zazwyczaj możliwa, nie jest również zamierzona.

3. Wykorzystywanie i rozpowszechnianie danych

Zgromadzone przez nas dane osobowe, które podajesz nam np. przy składaniu zamówienia bądź wysyłając maila (czyli Twoje imię, nazwisko, Twój adres lub adres mailowy), wykorzystujemy wyłącznie na potrzeby korespondencji i tylko w celu, dla którego je udostępniłeś. Przekazujemy Twoje dane osobom trzecim tylko w przypadku, gdy jest to absolutnie niezbędne do wypełnienia zobowiązań wynikających z umowy.

W celu przetworzenia płatności, przekazujemy dane dotyczące płatności do banku, odpowiedzialnego za płatność.
Zapewniamy, że nie przekazujemy Twoich danych osobowych osobom trzecim, z wyjątkiem sytuacji, gdy jesteśmy do tego zobowiązani prawnie lub na podstawie Twojej uprzedniej zgody. W zakresie przeprowadzania i realizacji procesów przetwarzania wykorzystujemy usługi zewnętrzne, a wynikające z tych relacji stosunki umowne podlegają przepisom rozporządzenia o ochronie danych (DSGVO) oraz federalnej ustawy o ochronie danych osobowych (BDSG).

Nie dochodzi do komercyjnej sprzedaży danych osobowych.

4. Zgoda i odwołanie

Jeśli podałeś nam dane osobowe, masz prawo w każdej chwili żądać ich usunięcia. Wykasujemy Twoje dane osobowe, o ile nie pojawi się konflikt prawny, dotyczący okresu ich przechowywania.

Jeśli wyraziłeś zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych w określonych celach, np. do otrzymywania newslettera itp., w dowolnym momencie możesz ją odwołać. Zaprzestaniemy wtedy wykorzystywania Twoich danych osobowych. Jest to możliwe poprzez link podany w tym celu w jednej z naszych wiadomości e-mail lub poprzez wysłanie wiadomości e-mail na adres podany przez nas w wytycznych dotyczących ochrony danych osobowych.

Okres przechowywania danych: Przekazane nam za pośrednictwem strony internetowej dane osobowe będą przechowywane do momentu wypełnienia czynności, dla której zostały powierzone. Okresy przechowywania informacji muszą być przestrzegane również dla celów handlowych i podatkowych. Okres przechowywania niektórych danych może wynosić do 10 lat.

5. Konto Klienta

Otworzenie konta Klienta równa się zgodzie na przechowywanie podstawowych danych, takich jak imię i nazwisko, adres, adres mailowy, numer telefonu, jak również danych bankowych i danych logowania (nazwa użytkownika, hasło) oraz adres IP.

Konta dla Autorów (Copywriterów)

Jeśli zarejestrujesz się na naszej stronie internetowej jako Autor, przetwarzamy dane osobowe, które nam podasz w celu otwarcia Twojego konta i stworzenia Twojego profilu Autora, w celach dokumentacyjnych oraz w celu przetwarzania i śledzenia Twoich próśb na podstawie Art. 6 par. 1 a) lub b) GDPR.
Zgodę na otrzymywanie informacji o Textbrokerze, aktualizacjach branżowych i ekskluzywnych promocjach możesz w każdej chwili odwołać przez e-mail. W każdym z naszych e-maili znajdziesz link, poprzez który możesz odwołać swoją zgodę lub poprzez e-mail na adres, który wskazaliśmy w wytycznych dotyczących ochrony danych osobowych.

Konta dla Klientów

Sario Marketing GmbH jest przedsiębiorstwem handlowym i wykorzystuje dane osobowe klientów w kontekście handlowym i przemysłowym, o ile jest to prawnie dozwolone lub uzgodnione z klientem. Jeśli zakładasz konto jako Klient (Zleceniodawca), zakładamy, że dane, które nam przekazujesz, są również danymi handlowymi. Podane przez Ciebie dane wykorzystujemy do założenia konta, jak również do dokumentowania, przetwarzania i realizacji Twoich żądań na podstawie Art. 6 ust. 6. 1 a) GDPR. Państwa dane wykorzystujemy również do wewnętrznej dokumentacji i oceny w celu ciągłego doskonalenia naszych usług. Podstawą prawną dla tego typu przetwarzania jest art. 6 ust. 1 a) GDPR. Art. 6 ust. 1 lit. a) GDPR. 1 f) GDPR.

6. Nawiązanie kontaktu

Nawiązanie kontaktu przez Autorów

Jeżeli kontaktują się Państwo z nami za pomocą poczty elektronicznej, telefonu, poczty lub innych środków komunikacji lub kontaktu osobistego (np. na targach, imprezach), przetwarzamy dane osobowe (forma adresu, tytuł, nazwisko, dane kontaktowe), które nam Państwo podają w celu przetworzenia, udokumentowania i uzupełnienia Państwa zapytania na podstawie Art. 6 ust. 6. 1 b) GDPR lub Art. 6 ust. 1 lit. b) GDPR lub art. 6 ust. 1 lit. b). 1 f) GDPR, jak również w ramach istniejących stosunków handlowych.

Nawiązywanie kontaktów przez Klientów (Zleceniodawców)

Jeżeli kontaktują się Państwo z nami za pomocą poczty elektronicznej, telefonu, poczty lub innych kanałów komunikacji lub kontaktu osobistego (np. na targach, wydarzeniach), przetwarzamy dane osobowe (tytuł, nazwę, firmę, adres firmy, dane kontaktowe firmy), które nam Państwo podają w celu przetworzenia, udokumentowania i realizacji Państwa zapytania na podstawie Art. 1. Art. 6 ust. 6. 1 b) GDPR lub art. 6 ust. 1 b) GDPR lub art. 6 ust. 2. 1 f) GDPR. Zakładamy, że wszystkie dane, które nam Państwo przekazują w ten sposób, są informacjami o organizacji przedsiębiorstwa lub danymi osobowymi w związku z istniejącymi stosunkami handlowymi.

Zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania Państwa danych do wysyłania informacji o firmie Textbroker, aktualizacji branżowych, ofert, jak również do przeprowadzania ankiet w celu zapewnienia wysokiej jakości świadczonych usług. Podstawą prawną do tego jest uzasadniony interes z naszej strony, Art. 6 ust. 6. 1 f) GDPR. Jeżeli nie życzą sobie Państwo otrzymywać od nas żadnych informacji, mogą Państwo poinformować nas o tym poprzez link do odstąpienia w jednej z naszych wiadomości e-mail lub poprzez wysłanie wiadomości e-mail na adres podany przez nas w wytycznych dotyczących ochrony danych osobowych.

7. Newsletter

Rejestrując się do newslettera, Twoje imię, nazwisko i adres e-mail zostaną wykorzystane za Twoją zgodą do naszych celów reklamowych. Rejestracja do newslettera odbywa się poprzez podwójną procedurę opt-in, aby zapewnić dokumentację Twojej zgody na otrzymywanie biuletynu.

Biuletyn jest wysyłany przez usługodawcę.
Adresy e-mail naszych odbiorców biuletów, a także ich dalsze dane opisane w kontekście uwag dotyczących biuletynu, są przechowywane na serwerach usługodawcy w Niemczech. Usługodawca wykorzystuje te informacje do wysyłania i oceny biuletynu w naszym imieniu. Zgoda na otrzymywanie biuletynu przez e-mail może zostać w dowolnym momencie odwołana. W każdym biuletynie znajdziesz link, za pomocą którego możesz zrezygnować z subskrypcji.
 

Ankiety i analizy statystyczne

Biuletyny zawierają tzw. „web-beacon”, czyli plik, który jest pobierany z serwera usługodawcy po otwarciu biuletynu. W ramach tego wyszukiwania najpierw gromadzone są informacje techniczne, takie jak informacje o przeglądarce i systemie, a także adres IP i czas wyszukiwania. Informacje te są wykorzystywane do poprawy usług w oparciu o dane techniczne lub grupy docelowe i ich zachowanie w oparciu o lokalizacje pobierania, które można określić za pomocą adresu IP lub czasy dostępu.

Analizy statystyczne obejmują również ustalenie, czy biuletyny są otwierane, kiedy są otwierane i w które linki klikają użytkownicy. Ze względów technicznych informacje te można przypisać do poszczególnych odbiorców biuletynów. Jednak ani my, ani usługodawca, nie staramy się obserwować konkretnych użytkowników. Oceny służą nam znacznie bardziej do rozpoznania zwyczajów naszych użytkowników i do dostosowania ich zawartości do nich lub do wysyłania różnego rodzaju treści zgodnie z zainteresowaniami naszych użytkowników.

7. Wykorzystanie Cookies

Korzystanie z naszej oferty wymaga użycia plików cookie. Sprawdź, czy aktywowałeś pliki cookie w ustawieniach swojej przeglądarki.

a) Ogólne informacje na temat zastosowania Cookies

Cookies to niewielkie pliki tekstowe, które umożliwiają gromadzenie na urządzeniu użytkownika konkretnych, powiązanych z nim, a zebranych w trakcie korzystania przez niego ze strony internetowej, informacji.

Korzystamy z dwóch rodzajów cookies. Cookies to małe pliki, które zazwyczaj składają się z sekwencji tekstowej i liczbowej, tworzących unikalny identyfikator. Plik cookie klienta wysyłany jest do Twojej przeglądarki po to, by nasz system mógł zapamiętać Twoje wyszukiwania i śledzić strony odwiedzane w naszej witrynie, jak również usługi, z których korzystasz. Plik cookie serwera jest z kolei instalowany w naszym systemie – wykrywa Twoje ponowne odwiedziny w naszej witrynie. Informacje uzyskane dzięki cookies pomagają nam sprawniej zarządzać witryną i zapewnić maksymalne dopasowanie usług do potrzeb klienta, a także łatwiejsze korzystanie ze strony. Wyciągamy wnioski ze zgromadzonych danych, zachowując pełną anonimowość.

Możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki w taki sposób, by była ona powiadamiana o otrzymywaniu plików cookie bądź o niemożności ich otrzymywania. W takim wypadku istnieje jednak możliwość, że odwiedzając naszą stronę, nie będziesz mógł w pełni korzystać z jej funkcjonalności.

Pliki cookie umożliwiają nam w szczególności określenie częstotliwości odwiedzania i liczby użytkowników na stronie, analizę zachowania związanego z korzystaniem ze strony, jak również uatrakcyjnienie oferty, by była bardziej przyjazna dla klienta. Cookies są przechowywane do momentu zakończenia sesji przeglądarki i mogą być przywołane przy ponownym wejściu na stronę. Jeśli sobie tego nie życzysz, prosimy o zmianę ustawień przeglądarki internetowej tak, by nie akceptowała przyjmowania plików cookie. Cookies przechowują Twój identyfikator Klienta, by w razie potrzeby rozpoznać odwiedziny zarejestrowanego użytkownika w witrynie.

b) Przegląd wykorzystywanych Cookies:

 

Pliki cookies stron trzecich / PixelSzczegóły
Google Tag ManagerGoogle Ads Conversion Linker Tag
Mouseflowhttps://mouseflow.com/gdpr/
AB Tastyhttps://www.abtasty.com/gdpr-compliance/
Unbounce Conversion PixelTylko na Thank You Pages, by zmierzyć pomyślną rejestrację
IBM Watson Campaign (Silverpop)Pomiar całościowej aktywności mailowej poszczególnych kontaktów
Dodatek o przetwarzaniu danych:
https://www-05.ibm.com/support/operations/zz/en/dpa.html
LinkedIn Analytics
LinkedIn Ads
Wyłączając zaawansowane porównanie (nie wczytujemy żadnych danych osobowych Klienta z LinkedIn)
AdRollWyłączając zaawansowane porównanie (nie wczytujemy żadnych danych osobowych Klienta z AdRoll)
OutbrainTylko na Thank You Pages do pomiaru pomyślnej rejestracji
YouTubeFilmy Youtube wczytywane są w iFrame
First Party Cookie / PixelSzczegóły
Google Analytics incl. Data Collection for Advertising Features (Remarketing and Advertising Reporting Features)Brak zastosowania identyfikatora użytkownika
W tym Ads, Search Console i Tag Manager Linking
Z anonimizacją IP
https://policies.google.com/privacy/update?hl=pl
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Kissmetrics Analyticshttps://signin.kissmetrics.com/privacy/
Google Ads Conversion TrackingTylko na Thank You Pages do pomiaru pomyślnych rejestracji lub doładowania konta (w tym kwota)
Google Ads(Odbiorcy, Doubleclick, Remarketing dynamiczny, Remarketing list użytkowników)
Facebook Pixel inkl. Facebook Custom AudiencesWyłączając zaawansowane porównanie/ Custom Audiences from File (nie wczytujemy żadnych danych osobowych Klienta z Facebooka)

c) Analizy internetowe/ Google Analytics/ Google Remarketing/ Ads/Doubleclick by Google

Ta strona internetowa korzysta z Google Analytics i Google Remarketing, dostarczanych przez Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (“Google”).

Google Analytics i Google Remarketing używają tzw. „Cookies“, plików tekstowych gromadzonych na Twoim komputerze i umożliwiających analizę korzystania z witryny internetowej. Kiedy odwiedzasz naszą stronę, Twoje dane są gromadzone przez pliki cookie dostarczane nam przez Google. Te dane, jak również informacje na temat korzystania z tej witryny (w tym adres IP) m są przesyłane i przechowywane na serwerze Google zlokalizowanym w Stanach Zjednoczonych. Google będzie korzystać ze zgromadzonych informacji w celu oceny Twojego korzystania z witryny, sporządzenia raportów na temat aktywności na stronie dla operatora witryny oraz do świadczenia innych, związanych z użytkowaniem witryny i sieci internetowej usług.

Google przekaże te informacje stronom trzecim jedynie w sytuacji, gdy będzie to wymagane przez prawo lub jeżeli strony trzecie przetwarzają te dane z polecenia Google. Google w żadnym wypadku nie powiąże Twojego adresu IP z innymi danymi Google. Instalacji plików cookie możesz zapobiec poprzez odpowiednie ustawienie oprogramowania przeglądarki; należy pamiętać, że w takim wypadku korzystanie z pełnej funkcjonalności witryny nie zawsze będzie możliwe. Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na przetwarzanie przez Google przypisanych Tobie informacji w wyżej określony sposób i w wyżej określonym celu.
Możesz odwołać zgodę na gromadzenie danych w dowolnym momencie za pomocą dodatku do przeglądarki, blokującego Google Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=pl.
Należy pamiętać, że ta strona internetowa używa Google Analytics z rozszerzeniem „_anonymizeIp()“. W związku z tym adresy IP zostaną zapisane wyłącznie w formie anonimowej, wykluczone jest bezpośrednie odniesienie osobiste zgromadzonych danych do osób fizycznych.

Korzystanie z Google Remarketing pozwala stronom trzecim, łącznie z Google, wyświetlać reklamy ze stron internetowych. Strony trzecie, w tym Google, wykorzystują zgromadzone pliki cookie do ukazywania reklam na podstawie Twoich poprzednich wizyt w danej witrynie. Ponadto, korzystamy z Google Analytics do oceny danych z Google Ads i plików cookie DoubleClick do celów statystycznych, a także do wyświetlania wartościowych z punktu widzenia użytkownika reklam.
Jeżeli sobie tego nie życzysz, możesz dezaktywować tę opcję za pomocą Menedżera preferencji reklam https://adssettings.google.com/authenticated. Możesz również wyłączyć pliki cookie DoubleClick na stronie Digital Advertising Alliance pod następującym linkiem http://optout.aboutads.info/?c=2#!/.

Doubleclick by Google przydziela Twojej przeglądarce pseudonim identyfikacyjny (ID). Dzięki temu możliwe będzie sprawdzenie, jakie reklamy wyświetliły się w Twojej przeglądarce, a jakie zostały przez Ciebie uruchomione. Pliki cookie nie zawierają żadnych danych osobowych. Wykorzystanie plików cookie DoubleClick umożliwia firmie Google i jej stronom partnerskim wyłącznie wyświetlanie reklam na podstawie poprzednich wizyt (w naszej bądź innej witrynie) lub usług, z których korzystałeś w sieci. Informacje generowane przez pliki cookie są przekazywane przez Google do analizy na serwer w Stanach Zjednoczonych i tam przechowywane.

Również Ads przechowuje pliki cookie na Twoim urządzeniu. Odwiedzając naszą witrynę, dane są zbierane przez nas za pomocą plików cookie dostarczanych przez Google. Te dane są następnie przesyłane do Google. Plik cookie jest ustanawiany, gdy użytkownik kliknie w reklamę wyświetlaną przez Google. Nie służy on do identyfikacji osobistej. Gdy użytkownik odwiedza poszczególne strony oferty, Google i reklamodawca mogą dowiedzieć się, czy został on poprowadzony do danej strony poprzez odpowiednie wskazanie. Każdy Klient Google Ads otrzymuje inne cookies, dlatego też nie można wyciągnąć wniosków na temat zachowania konkretnego użytkownika w witrynie klienta Ads. Zgromadzone przy pomocy owych plików cookie informacje służą do celów statystycznych. Klienci Ads w żadnym momencie nie otrzymują informacji umożliwiających personalną identyfikację użytkownika.
Szczegółowe informacje na temat warunków użytkowania i polityki prywatności znajdziesz tutaj: https://www.google.com/analytics/terms/pl.html lub tu https://policies.google.com/?hl=pl .

d) Google reCAPTCHA

W celu zapewnienia wystarczającego bezpieczeństwa danych podczas przesyłania formularzy, w niektórych przypadkach korzystamy z usługi reCAPTCHA firmy Google Inc. Służy ona przede wszystkim do rozróżnienia, czy dane wejściowe zostały wprowadzone przez osobę fizyczną, czy też zostały niewłaściwie wykorzystane przez maszynę i automatyczne przetwarzane. Usługa obejmuje przesłanie adresu IP i ewentualnie innych danych wymaganych przez Google dla usługi reCAPTCHA do Google. Więcej informacji na temat polityki prywatności Google Inc. można znaleźć na stronie https://policies.google.com/privacy?hl=en-GB o https://policies.google.com/privacy?hl=en-GB.

e) Google Tag Manager

Używamy również Google Tag Manager. Dzięki tej usłudze możesz zarządzać tagami stron internetowych. Google Tag Manager ustawia tagi – tagi są kodem używanym do pomiaru ruchu i zachowania odwiedzających. Tagi pochodzą z innych usług – w naszym przypadku Bing Ads Tracking, Unbounce i Cleverpush (patrz poniżej). Google Tag Manager jest używany do zarządzania tymi tagami i nie ustawia plików cookie ani nie gromadzi danych osobowych. Jeśli śledzenie jest wyłączone, odnosi się to również do wszystkich tagów śledzenia zarządzanych przez Google Tag Manager.

f) Reklamy Bing Ads

Wykorzystujemy również technologię Bing Ads dostarczoną i obsługiwaną przez Microsoft Corporation („Microsoft”). Jeśli użytkownik wszedł na naszą stronę internetową za pośrednictwem Bing Ads, firma Microsoft umieszcza plik cookie na urządzeniu użytkownika. Pozwala to firmie Microsoft rozpoznać, kiedy ktoś kliknie reklamę, zostanie przekierowany do naszej witryny i dotrze do konkretnej strony docelowej (strony konwersji). Microsoft gromadzi i przetwarza dane za pomocą pliku cookie, który jest wykorzystywany do tworzenia profili użytkowników przy użyciu pseudonimów. Te profile użytkowników są wykorzystywane do analizy zachowań użytkowników i służą do tworzenia reklam. Nie są przetwarzane żadne dane osobowe dotyczące tożsamości użytkownika. Jeżeli użytkownik nie życzy sobie, aby dane o jego zachowaniu były wykorzystywane, może sprzeciwić się koniecznemu umieszczeniu pliku cookie pod następującym linkiem: https://account.microsoft.com/privacy/ad-settings/signedout?ru=https:%2F%2Faccount.microsoft.com%2Fprivacy%2Fad-settings. Więcej informacji na ten temat oraz na temat reklam Bing Ads można znaleźć na stronie internetowej firmy Microsoft pod adresem https://privacy.microsoft.com/en-gb/privacystatement.

g) Kissmetrics

Ta strona internetowa korzysta z usługi analizy danych Kissmetrics dostarczanej przez Space Pencil Inc. (407 Morning Lane Redwood City, CA 94065). Kissmetrics-Tracking używa wyłącznie własnych plików cookie. Możesz je usunąć, kasując pliki cookie swojej przeglądarki. Jeżeli chcesz zatrzymać śledzenie przez Kissmetrics całkowicie, aktywuj w swojej przeglądarce funkcję Do-Not-Track – Kissmetrics nie będzie już gromadził w niej informacji.

Możesz również zrezygnować ze śledzenia przez Kissmetrics na stronie https://signin.kissmetrics.com/privacy/ poprzez dodatek opt-out. Zwróć uwagę, że musisz powtórzyć tę procedurę, jeżeli korzystasz z różnych urządzeń. Należy wówczas usunąć wszystkie cookies lub skorzystać z innej przeglądarki.

h) Unbounce

Używamy narzędzia Unbounce. Dostawcą jest Unbounce Marketing Solutions Inc, 400-401 West Georgia Street, Vancouver, BC, Kanada, V6B 5A1. Komisja Europejska sklasyfikowała Kanadę jako bezpieczny kraj trzeci z odpowiednim poziomem ochrony danych, a my zawarliśmy umowę o przetwarzaniu danych z firmą unbounce Marketing Solutions Inc.
Poszczególne podstrony są hostowane przez unbounce, a Państwa przeglądarka komunikuje się bezpośrednio z unbounce, więc Państwa adres IP jest przesyłany, można też ustawić cookies. Ponadto, wszystkie informacje wprowadzone przez Państwa na tych stronach będą zapisywane przez unbounce. Otrzymamy wtedy anonimową ocenę Twoich działań.
Więcej informacji na temat unbounce i ochrony danych w unbounce można znaleźć tutaj: https://unbounce.com/privacy/.

i) Plugin mediów społecznościowych

Na niektórych naszych stronach internetowych używamy różnych wtyczek mediów społecznościowych, w tym przycisków Facebook, Twitter i Google+. W celu zapewnienia bezpieczeństwa Państwa danych wdrożyliśmy Shariff Wrapper na naszej stronie internetowej. Nie przechowuje on żadnych danych o Państwa zachowaniach w Internecie i nie pozwala na wyciąganie jakichkolwiek wniosków na Państwa temat. Dopiero po kliknięciu na wtyczkę, zostaje ona aktywowana i nawiązane zostaje połączenie z siecią.

W odniesieniu do poszczególnych wtyczek do mediów społecznościowych, poinformujemy Państwa w następujący sposób:
 

1) Plugin Facebooka

Na naszych stronach internetowych wykorzystujemy Plugin „Facebook-Button“ firmy Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (Facebook). Używając go, możesz poinformować znajomych, czy podoba Ci się nasza witryna. Możesz również polecić lub udostępnić daną treść. Wtyczkę rozpoznasz po logo Facebooka lub przycisku „Lubię to“. Dane osobowe mogą być przeniesione przez tę wtyczkę do Facebooka, jeśli jesteś tam zalogowany.

Przy wizycie na naszej stronie internetowej, dane są przesyłane do Facebooka w takim stopniu, jakbyś sam odwiedzał ów portal. Są przekazywane również w sytuacji, gdy nie jesteś zarejestrowanym użytkownikiem Facebooka i nie klikniesz znajdującego się na naszej stronie odnośnika. W takim wypadku Facebook nie ma jednak możliwości, by bezpośrednio przypisać osobiste odniesienie, np. do Twojego adresu IP; byłoby to możliwe tylko dzięki informacjom od Twojego dostawcy internetu.

W konkretnych przypadkach zostaną przekazane następujące informacje:
 

  • adres IP,
  • Twój identyfikator użytkownika, jeżeli jesteś zarejestrowany i zalogowany na Facebooku,
  • data i godzina odwiedzin,
  • używana przez Ciebie wersja przeglądarki, system operacyjny i rozdzielczość ekranu,
  • pochodzenie odwiedzającego (referer), jeżeli trafił on na stronę poprzez link odsyłający,
  • zainstalowane wtyczki typu Flash lub Adobe Reader,
  • adres URL naszej strony ze zintegrowaną wtyczką.

 
Jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem Facebooka, dodatkowe regulacje dotyczące ochrony danych osobowych znajdziesz pod linkiem: https://www.facebook.com/privacy/explanation. Informacje o celowości zastosowania przekazywanych danych znajdują się również w niniejszej Polityce prywatności.
 

2) Twitter

Poprzez Plugin „Twitter“, usługę mikroblogowania od amerykańskiego przedsiębiorstwa Twitter, Inc. (795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107), Twoja przeglądarka nawiązuje bezpośrednie połączenie z serwerami Twittera i wczytuje przycisk z tej witryny. W związku z tym Twitter otrzymuje informacje o odwiedzinach konkretnej strony internetowej. Nawet jeśli nie jesteś zalogowany, Twitter w razie potrzeby może pobierać i gromadzić dane użytkowania. Warunkiem jest aktywacja przycisku Twitter poprzez kliknięcie go na jednej z naszych stron internetowych. W dalszej kolejności, poprzez otwarte okno dialogowe Twittera, możesz stworzyć tweeta, a następnie przesłać go do portalu. Informacje te zostaną wyświetlone w Twoim profilu użytkownika Twittera. Więcej informacji na temat pobierania, analizy i przetwarzania Twoich danych przez Twittera, jak również przysługujących Ci w związku z tym praw, znajdziesz w Polityce prywatności Twittera: https://twitter.com/privacy?lang=pl.
 

3) LinkedIn Plugins

Na naszej stronie internetowej korzystamy z wtyczek LinkedIn Corporation(„LinkedIn“), 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA. Wtyczki oznaczone są logo LinkedIn lub przyciskiem udostępniania („Poleć“).

Jeżeli połączysz się z LinkedIn poprzez naszą stronę, portal ów przechwyci informacje z urządzeń i sieci internetowych.
Już po wywołaniu naszej witryny Twoja przeglądarka nawiązuje bezpośrednie połączenie z serwerami LinkedIn. LinkedIn automatycznie otrzymuje adres URL strony, z której zostałeś przekierowany lub adres URL strony, na którą serwis Cię wysyła. LinkedIn otrzymuje przy tym adres IP Twojego komputera lub serwera proxy, poprzez który łączysz się z internetem, jak również informacje o systemie operacyjnym Twojego komputera, używanej przez Ciebie przeglądarce, Twoim urządzeniu mobilnym (w tym dostępnych poprzez system operacyjny Twojego urządzenia mobilnego identyfikatorach urządzeń mobilnych), systemie operacyjnym Twojego urządzenia mobinego (jeśli masz dostęp do LinkedIn poprzez urządzenie mobilne), a także o Twoim dostawcy internetu lub operatorze telefonii komórkowej. LinkedIn może również otrzymywać informacje o lokalizacji.

Jeśli w trakcie wizyty w naszej witrynie jesteś zalogowany na swoim profilu LinkedIn i udostępniasz treść naszej strony na tym portalu, LinkedIn przypisuje aktywność na stronie Twojemu kontu użytkownika. Aktualne informacje na temat ochrony danych osobowych w LinkedIn, a w szczególności wskazówki dotyczące Twoich praw i opcji ustawień, znajdziesz pod następującym linkiem: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy.

j) Mouseflow

Ta strona internetowa korzysta z Mouseflow, narzędzia analizy internetowej firmy Mouseflow ApS, Flaesketorvet 68, 1711 Kopenhagen, Dänemark, do zapisywania losowo wybranych poszczególnych wizyt (tylko z anonimowym adresem IP). Mouseflow tworzy swoiste sprawozdanie ruchów kursora i kliknięć z zamiarem utworzenia próby losowej na podstawie indywidualnych wizyt – w celu opracowania potencjalnych ulepszeń dla witryny. Informacje nie są personalne i nie będą nigdzie przekazywane. Jeżeli nie życzysz sobie tego rodzaju rejestrowania Twoich odwiedzin w witrynie, możesz wyłączyć je na wszystkich stronach z wbudowanym Mouseflow, pod następującym linkiem: https://mouseflow.com/opt-out/.

k) Retargeting przez AdRoll

Ta strona internetowa korzysta z AdRoll, oprogramowania dla sieci WWW i Facebooka, tzw. Retargeting Software od usługodawcy Semantic Sugar Inc. (dba AdRoll), 972 Mission Street, San Francisco, CA 94103, USA (europejska siedziba: AdRoll EMEA, Level 6; 1, Burlington Plaza Burlington Road; Dublin 4, Ireland). Podczas wizyty w tej witrynie, Twoja przeglądarka otrzymuje pliki cookie i Smart Pixel, umożliwiające usługodawcy AdRoll określenie Twoich zainteresowań, a także wyświetlanie dopasowanych reklam naszych produktów w trakcie Twoich odwiedzin na Facebooku. By dowiedzieć się więcej na temat gromadzenia danych przez AdRoll, zapoznaj się z polityką prywatności usługi (http://www.adroll.com/about/privacy). AdRoll nie gromadzi danych osobowych, a adresy IP przechowuje w formie anonimowej. Nie jest możliwe wyciągnięcie wniosków na temat Twojego konta na Facebooku, jak również powiązanie z profilem użytkownika. Pliki cookie możesz usunąć w ustawieniach Twojej przeglądarki. Aby dowiedzieć się więcej na temat osadzania cookies przez opt-out, zapoznaj się ze stronami: „Interest Based Advertising Policies“, „NAI opt out tool“ lub „opt out via the DAA“.

l) Pomiar konwersji i monitorowanie zachowań użytkowników Pixel Facebook

Za Twoją zgodą, którą wyraziłeś w następujący sposób:
„Zgadzam się na wykorzystanie piksela monitorowania zachowań użytkowników od Facebooka“
osadzamy w naszej witrynie piksel monitorowania zachowań użytkowników, dostarczany przez

Facebook Inc.
1601 S. California Ave,
Palo Alto, CA 94304, USA
(“Facebook”)

Kiedy odwiedzasz naszą stronę, Twoje dane są gromadzone przez nas za pomocą plików cookie dostarczonych przez Facebook. Dane te są następnie przesyłane do Facebooka. Zachowanie użytkowników można śledzić, gdy po kliknięciu w reklamę na portalu Facebook zostają przekierowani na stronę reklamodawcy. Tego typu monitorowanie wykonuje się do celów statystycznych i badań rynku. Pomaga ono również w optymalizacji kolejnych działań reklamowych.

Przechowywane dane są dla nas anonimowe, nie dostarczają nam żadnych wniosków dotyczących tożsamości użytkowników. Jednakże są one gromadzone i przetwarzane przez Facebooka, dlatego też możliwe jest połączenie z odpowiednim profilem użytkownika, a Facebook może wykorzystać te informacje do własnych celów reklamowych, zgodnie z zasadami wykorzystania danych Facebooka: https://www.facebook.com/about/privacy/. Możesz zmienić ustawienia wyświetlania reklam Facebooka i jego stron partnerskich. Do tych celów mogą być przechowywane na Twoim komputerze odrębne cookies.

Zgodę na użycie piksela monitorowania zachowań użytkowników mogą wyrazić jedynie osoby, które ukończyły 13. rok życia. Jeśli nie ukończyłeś trzynastu lat, poproś opiekunów o pozwolenie.
Jeżeli natomiast chcesz wycofać swoją zgodę, odwiedź stronę: http://www.youronlinechoices.eu/.

9. Twoje prawa, Informacja

Jeżeli chcesz odwołać zgodę na gromadzenie Twoich danych osobowych bądź straciły one na aktualności, na podstawie odpowiedniej dyspozycji rozpoczniemy usuwanie lub blokowanie Twoich danych, a jeśli to konieczne, wprowadzimy niezbędną korektę (o ile będzie to zgodne z obowiązującym prawem). W dowolnym momencie, na życzenie otrzymasz bezpłatne informacje na temat wszystkich gromadzonych na Twój temat danych.

W przypadku pytań dotyczących pobierania, przetwarzania czy wykorzystywania Twoich danych osobowych, a także w celu uzyskania informacji, wprowadzenia poprawek, usunięcia czy zablokowania danych, prosimy o kontakt telefoniczny pod numerem +48 61 8800552 lub mailowy na adres [email protected].

10. DATA PROTECTION OFFICER

Sario Marketing GmbH

Data Protection Officer
Grosse Bleiche 46
55118 Mainz
Niemcy

E-Mail: [email protected]
Tel.: +49 (0) 6131 32 720 – 0
Fax: +49 (0) 6131 32 720 – 84